Softrace

Award Winning! Android Developer Challenge 2008

Take on your greatest challenge – defeat yourself!

Träningen blir en tävling med Softrace i mobilen

Nu kan du under ditt träningspass utmana dig själv och andra via mobilen. Med Softrace kartläggs dina rörelser och prestationer – en mängd data så som tid, sträcka och position registreras med telefonens GPS. Din dagliga cykeltur till och från jobbet blir en tävling där tidigare resultat simuleras och syns som motståndare på skärmen så att du under tävlingens gång kan stämma av hur du ligger till. Softrace är som ett dataspel med olika spelare, med skillnaden att du inte styr spelarna – du är en av spelarna.

sr_action

Softrace går ut på att du via mobilen tävlar i olika rörelsebaserade sporter mot dig själv och andra. Du kan utmana någon på en förutbestämd bana eller helt enkelt att köra vart som helst – i vilken riktning som helst – och tävla på tid på en given distans. Programmet, och den inbyggda träningsdagboken, är anpassat för en mängd olika sporter så som cykel, löpning, kajak och skidåkning. Det möjliggör att de som ägnar sig åt flera sporter kan samla all sin statistik på en och samma plats. Softrace var en av tio vinnare i Android Developer Challenge 2008. Tävlingen utlystes av Google för att utveckla nya applikationer att ladda ner till deras operativsystem för mobiltelefoner – Android. Softrace, som skapats av bröderna Staffan och Thomas Kjellberg, var det enda svenska bidraget bland vinnarna.

sr_mockup_1_2

Med mobilens GPS registreras den bana du kör och visas i realtid på Google Maps. Kring denna basfunktion erbjuder Softrace tre huvudfunktioner vid sidan av dagbok och statistik. Den första är Challenge, där du tävlar mot dig själv eller andra på en förutbestämd bana. Banan är uppbyggd av virtuella kontroller, som du eller någon annan användare av Softrace skapat. Tidigare registrerade tider utgör dina motståndare vilkas framfart du ser i förhållande till din egen, i realtid på din mobil. Den andra funktionen är Racing. Med den tävlar du på en given distans, till exempel en mil, var som helst. Du kan välja att tävla mot män, kvinnor eller blandat och ta dig an snabba, medel eller långsammare motståndare. Eller så väljer du att tävla mot dig själv. Den tredje funktionen är Practice. Här handlar det om att göra träningen roligare genom att kartlägga din avverkade runda samt att samla data så som tid, genomsnittstid och hastighet. Allt samlas i din träningsdagbok. Samma funktioner ligger till grund för både Challenge och Racing.

sr_mockup_3_4sr_mockup5_6sr_mockup_7_8

Softrace interface designades för för att vara tydligt och lätt att uppfatta vid endast en hastig blick. Någon tillfredställande medelväg för så skilda förhållanden som nattmörker och strålande sol hittade vi inte, så därför togs två färgställningar fram. Användaren kan välja mellan en mörk, för att inte störa nattseendet, och en vit för soliga förhållanden.

Mockup_softrace_icons Mockup_softrace_fontDisplay_softrace_websr_image

sr_manual