AFS

We support your feet

Från start till mål

Arch flex system (AFS) är prefabricerade fotbäddar som i sin utformning är så nära en ”custom made” fotbädd du kan komma. Systemet bottnar i ett svenskt patent med en unik funktion i ett dynamiskt stöd för fotvalven som stöder utan att passivisera foten. Detta unika dynamiska stöd genomsyrar hela konceptet från namn till visuell identitet. I uppdraget låg att ta fram logotyp, grafisk profil och förpackningsdesign samt lösa en rad exponerings- och logistikutmaningar.

För att ge en så nära specialanpassad sula som möjligt för varje användares individuella fot krävs ett visst urval av sulor. Tre huvudkategorier av fotvalv – höga, normala och låga representerar tre kategorier; High, Medium och Low. Vidare kommer varje kategori i ett antal storleksintervall.

Logotypen

En grundförutsättning för logotypen var ”mångsidighet”. Den behövde fungera som dekor, intressefångare, visualisera produktens funktion och kunna färgkodas. Detta löste vi genom den genomgående bågen ”the arch” som visualiserar både bågformen och det flexibla i stödet. Detta element gick effektivt att färgkoda för att representera hela varumärket samt en färg för varje kategori (H, M, L) och i svart för trycket på sulorna.
AFS_logo

Boxen

Utformningen av boxen löser en rad önskemål. Målet var att så lite material som möjligt ska förbrukas, att produkten går att känna på utan att öppnas, att reducera antalet varianter av storlekar och särtryck samt att lösa exponeringen. Resultatet blev en box med ett stort stansat hål på framsidan och ett litet på kortsidan. Hålet på framsidan ger konsumenten möjlighet att känna på sulan och dess material utan att bryta förpackningen. Det skapar också en förutsättning för att reducera antalet särtryck då flera olika storlekar kan ligga i samma storlek på box. Trycket som anger storlek på sulan (t ex US 9) printas på sulan och inte på kartongen och syns genom stansen. På så sätt kan samma kartong även rymma storlek US 10 osv. Antalet särtryck reducerades på så vis väsentligt. Ett hål i kortsidan fungerar som ”handtag” för att dra ut kartongen då den levereras i färdigpackade mycket kompakta ställ lämpade för små butiksytor.afs_mockup

afs_sulorafs_details