Uncategorized

 • Våra banners är förbanners bra!

  Dags för lite uppdatering, och vi börjar med en riktigt rolig nyhet: De flesta vet ju att vi producerar en del digitalt material – allt från rörlig kanalgrafik till TV3,TV6, TV8, TV och Viafree m.fl, till digitala annonser och banners. Nu har Stanford University gjort en studie hur olika banners uppfattas. Genom eye-tracking och med sensorer kopplade till hjärnan, har en urvalsgrupp på närmare 200 personer fått titta på banners från flera stora företag och varumärken. Testerna har genomfört vid tre olika tillfällen. Gissa vilka banners som fått bäst resultat: Jo de som vi på Grepp Kommunikation tagit fram och producerat. Resultaten är så pass bra att vi nu fått uppdrag att skapa en guideline för hur och vad man ska tänka på när man tar fram banners.
  Vi är givetvis väldigt glada och är det någon som behöver hjälp med digital produktion, så har vi nu svart på vitt att det vi gör verkligen fungerar.
 • Snart är det sommar – men först lite ”Power to the people”

  Jovisst – det blir sommar även i år, och planen är att vi tar lite välbehövd semester i mitten av juli för att vara tillbaka i början/mitten av augusti. På ett eller annat sätt. Fördelen med vår vår digitala värld är ju att vi kan jobba från andra platser än vårt kontor. Och vad händer i övrigt? Innan semestern tar vi bland annat, oss an vårt nya varumärkesuppdrag – att kommunicera och förpacka ett varumärke med mycket ”Power” i. Vi startar med en heldags work-shop och sedan full fart med arbetet att få alla bitar på plats. Och så är det så klart en hel del projekt som ska göras klart innan vi kan sätta upp skylten ”stängt för semester”.

 • Det händer hos Grepp

  Bagarens barn får inga bullar och skomakens barn går i trasiga skor… som det brukar heta. Och vi är inte ju sämre vi, eftersom allt vårt fokus ligger på att leverera våra kunders projekt. Men nu vill vi ändå berätta lite om vad vi jobbat med under våren.

  1. Digitalt: TV/Banners/Web. Just nu mycket fokus på web och digitala produktioner. Banners, hemsidor och rörlig grafik för TV är projekt som toppat våren. Sedan ett halvår tillbaka kan vi även stoltsera med egen inspelningsstudio för ”voice over”. Även kallad studio 3.
  2. Kommunikation: Flera uppdrag där vi arbetat med att formulera och konceptualisera olika varumärkens vara och icke vara.
  3. Foto: Många uppdrag som varierat från modellfotografering för smycken till produktfoto i mysiga kylrum. Båda är nästan lika roliga.
  4. Management: Interimsuppdrag för kund, där vi strategiskt genomlyser hela verksamheten, från vision och mål till arbetsprocesser och nöjda medarbetare. Uppdraget löper fram till årsskiftet 2019.
  5. Design: Layout och formgivning av logotyper och varumärken.
  6. Produktion: Och givetvis det som man ofta glömmer bort – allt det där som bara ska funka. Produktion av foldrar, roll-ups, back-drops, annonser, visitkort, kontorstryck, vepor, presentationsmaterial etc.

  Nu närmar sig sommar med stormsteg och vi kör givetvis på till våra kunder tar semester.

 • Ännu bättre dagar

  Det finns bra dagar. Och så finns det ännu bättre dagar. Idag är en sådan dag. En bättre dag! Vi myser lite extra mycket av att ha fått förtroendet att arbeta med varumärket ICA. Mer information inom kort:) Under tiden myser vi lite extra.

 • Nu är vi tillbaka IRL

  Hej alla vänner,

  Efter en helt fantastisk sommar är vi nu tillbaka IRL på kontoret på Skeppsholmen. Sensommaren börjar med nya spännande uppdrag och innehåller allt från kampanjplanering, produktion av hemsidor och banners, kanalgrafik, utomhusreklam, annonsproduktion till design av logotyper grafiska objekt. Vi återkommer så klart med mer information. Behöver du hjälp – digitalt eller analogt, taktiskt eller strategiskt, så slå en signal eller skicka ett mail – 0708-324010, christian@greppkommunikation.se

  Vi hörs

 • Sommar, sommar, sommar

  Jorå, det närmar sig. Men först ska vi förstås se till att pågående projekt levereras ut i tid. På tal om projekt. Under första halvåret har vi haft en hel del kul och inspirerande uppdrag, med allt från hemsidor, banners, 3D-produktioner, Rörligt media för TV, varumärkeskoncept, grafiska profilprogram, årsredovisningar, butikskampanjer… och mycket, mycket annat. Men snart tar vi ner tempot och njuter av sommar och sol med vänner och familj. I vår digitala värld är vi förstås ändå ”tillgängliga”, även om det är i begränsad omfattning. Har du behov av hjälp så här i sista stund före semestern, hör av dig så kanske vi ändå kan hjälpa till.

  En härlig, skön och solig sommar önskar gänget på Grepp

 • Nyskyltat

  Hurra! Nu har vi fått upp vårt entréskylt, så det är bara att knacka på när ni har vägarna förbi:)

  IMG_3372

 • Nu tar vi Grepp om vinhandeln

  Snart påbörjar vi nytt projekt för att lansera exklusiva viner på den svenska marknaden.

  Mer information kommer.

  Skål!

 • Från Ö till Ö

  Nu har vi huserat på Södermalm i drygt ett år, och nu är det dags att flytta till nästa ö. Från och med den 3e april finns vi på Skeppsholmen och närmare bestämt på Kyrkslingan 11, tillsammans med ett antal kreatörer och bokförlaget Max Ström.
  Större kontor i all ära, men framför allt ser vi fram mot en inspirerande miljö på vår nya ö.

  Välkommen på en kopp kaffe när du har vägarna förbi.

  Gänget på Grepp Kommunikation.

  kyrkslingan 11

 • Det lackar mot jul

  Snart är det jul igen, med allt vad de innebär. Pepparkaksbak, julklappsrim, plastgranar, oceaner av mat och inte minst av förmånen av att möta svärmor med ett leende. Julen kan också vara en behövlig paus i det dagliga arbetet – att bara få vara en stund – att njuta av lugn och ro, och kanske av en glögg mitt på ljusa dagen. Vårt år 2016 har varit fantastiskt på många sätt. Grepp Kommunikation har vuxit med stormsteg. Nya kunder, nya uppdrag, nya utmaningar och inte minst ny energi. Men nu är det snart dags. Den 22a stänger vi av våra datorer för en stund – låter dom svalna lite grann och återhämta sig med nya krafter inför 2017. Fram tills dess fortgår arbetet med full styrka. Avslutningsvis vill vi (thomas, micke, fredrik, christian och övriga) och trots att det är en vecka kvar, önska er alla en riktigt god jul och ett gott slut. För det är ni värda. Allihopa.

  Vi ser fram mot 2017 och hoppas vi ses någon vecka efter nyår.